Matig Reeuwijk boekt geen resultaat tegen Juliana

Melinda Algemeen nieuws, Wedstrijdverslagen

Na een 4-puntenweekend vorige week tegen Sparta, hoopte Reeuwijk afgelopen zaterdag hetzelfde te bewerkstelligen tegen Juliana uit Oud Gastel.

Voor Reeuwijk 2 leek dit een lastigere opgave, aangezien Juliana 2 koploper was van de competitie. In de eerste helft had de uitploeg dan ook het betere van het spel en wist het met vooral verre afstandsschoten bij de heren uit te lopen naar een comfortabele voorsprong. Bij rust keek Reeuwijk tegen een achterstand van 7-11 aan.
Vlak na rust scoorde Juliana meteen twee doelpunten en bij een stand van 7-13 leek de wedstrijd eigenlijk al beslist. Toch gaf Reeuwijk zich zeker niet gewonnen en de 8-13 van Casper Benard bleek het startsignaal van een indrukwekkende run. Terwijl Juliana het helemaal kwijt was kroop Reeuwijk langzaam dichterbij, en sterker nog, het ging over Juliana heen: 15-13, een run van 8 doelpunten dus! Op dit moment besloot Juliana er een heer en dame uit het eerste in te zetten en wist het zich daarmee te herpakken. Reeuwijk scoorde niet meer en de ploeg uit Oud Gastel wist deze wedstrijd net aan over de streep te trekken. Einduitslag op het scorebord was 15-16.

Daarna was het de beurt aan het vlaggenschip van Reeuwijk, dat vorige ontmoeting met Juliana nog wist te winnen met 15-17. Dit beloofde wel een andere wedstrijd te worden dan de vorige keer, mede door het aantal afwezigen aan beide kanten eerder dit seizoen.
Het eerste doelpunt van de wedstrijd was van de thuisploeg, maar dat zou ook de laatste voorsprong van Reeuwijk zijn. Juliana pakte brutaal de voorsprong door, net als bij het 2e, verre afstandsschoten bij de heren. Bij een 5-8 achterstand besloot coach Leon Posthumus al vroeg in de wedstrijd een time out te nemen en aan zijn spelers te vertellen dat het echt uit een ander vaatje moest tappen vandaag. Deze time out leek effect te hebben want Reeuwijk kwam terug tot 8-8. Het leek dan ook met een gelijkspel de rust in te gaan, maar 2 doelpunten vlak voor tijd aan de kant van de uitploeg zorgde voor een 10-12 tussenstand bij de rust.
Na de rust werd het spel bij Reeuwijk er niet veel beter op en Juliana liep langzaam uit naar een comfortabele voorsprong van 6 goals. Coach Leon besloot een aantal wisselingen toe te passen en dit wierp meteen zijn vruchten af: 4 doelpunten uit 4 aanvallen, en de spanning was weer helemaal terug in de wedstrijd. Toch liet Juliana zich niet gek maken en wist het momentum van Reeuwijk te breken met een belangrijke goal. Kansen waren er zeker nog om terug in de wedstrijd te komen maar de bal wilde niet meer in de mand vallen aan de kant van de thuisploeg. Het resultaat was een teleurstellende 18-21 nederlaag waarbij het altijd nog een beetje naar onder zal moeten kijken.

Volgende week is de ideale kans om zich te revancheren tegen hekkensluiter HKC in Utrecht.
De eerstvolgende thuiswedstrijd is pas weer op 11 maart, om 17:40.