Vriendenschaar 1 & 2 – Reeuwijk 1 & 2

Melinda Algemeen nieuws, Wedstrijdverslagen

Op de een na laatste speelronde stond de derby op het programma voor de selecties van Reeuwijk en Vriendenschaar. Voor de beide 2de teams een kraker voor handhaving. Voor Reeuwijk 1 de laatste kans op handhaving waar Vriendenschaar 1 confortabel op 11 punten aan de wedstrijd begon.

Reeuwijk 2 en Vriendenschaar 2 starten de wedstrijd zenuwachtig. Veel 1 schots aanvallen en pass fouten lieten zien dat er druk op de wedstrijd stond. Beide teams gaven veel druk maar Reeuwijk wist het eerste gat te slaan (1-3). Hierna kwam Vriendenschaar terug tot 3-3 en werd het stuivertje wisselen tot de rust (8-7). Na rust hetzelfde beeld, om en om scoorden beide ploegen tot de 12-10. Hierna wist Reeuwijk het initiatief te pakken en werden de aanvallen van Vriendenschaar snel afgebroken. Dit resulteerde in een 3-8 run, handhaving was bereikt!

Na het goede voorbeeld van 2 was het de beurt aan beide vlaggenschepen. Hier hetzelfde beeld in de openingsfase. Veel passfouten en korte aanvallen van beide kanten. Reeuwijk had moeite met de verdedigende druk van Vriendenschaar en zag dit terug in de score (6-4). Vriendenschaar vergrootte het gat naar 4 en kwam beter in het spel. Hierna volgde omzettingen aan de kant van Reeuwijk en kantelde de wedstrijd. Via 9-5 werd er gerust met een 10-9 achterstand. Dit bood perspectief! Na rust direct de 10-10 van Christian. Was dit het kantelpunt in de wedstrijd? Jammer genoeg niet.. Vriendenschaar pakte het initiatief met beide handen aan en startte een run van 7-2 naar 17-12. Reeuwijk bleef strijden en scoorde in de slotfase nog een aantal goals maar Vriendenschaar hield de punten in Bodegraven (23-18). Dit betekent dat Reeuwijk 1 is gedegradeerd uit de 1ste klasse.. vanuit de selectie willen wij de support bedanken. Er zaten veel Reeuwijkers op de tribune en dat was heel gaaf om te zien!

De laatste wedstrijden worden komende zaterdag thuis gespeeld. Reeuwijk 2 speelt tegen Korbis 2 en Reeuwijk 1 speelt tegen Erasmus 1. We zien de supporters graag weer verschijnen!