Eerste wedstrijd Reeuwijk F1

Melinda Jeugd

Debuut Reeuwijk F1

Reeuwijk F1 mocht zaterdag 12 november haar eerste wedstrijd spelen tegen Atlantis F1 in Mijdrecht. Tijdens het veldseizoen waren er nog niet voldoende spelers, maar inmiddels zijn er genoeg spelers om aan de competitie mee te doen. Enkele spelers hadden echter slechts een paar trainingen in de benen. De kinderen waren voor de start stuk voor stuk dan ook erg zenuwachtig en hadden geen idee wat ze te wachten stond. Het was daarom goed om eerst een paar vriendschappelijke wedstrijden te spelen. Atlantis F1 had wel al wat meer ervaring, de kinderen van die F1 hadden al minimaal één veldcompetitie gespeeld.

Na het nodige gezwaai naar de meegereisde supporters ging de wedstrijd van start. Voordat de fans op hun plek zaten wist Atlantis al de 1-0 in de korf te gooien. Vlak daarna viel de 2-0. Reeuwijk had geen idee wat ze overkwam. Ze deden wel heel erg hun best, maar van balbezit was eigenlijk geen sprake. Het was onwennig en er werd voornamelijk verdedigd. Toch kwamen de kinderen steeds meer in de wedstrijd en begonnen ze het spel steeds meer te begrijpen. Ze wisten het Atlantis moeilijk te maken en daardoor wist Atlantis slechts nog maar 1x te scoren in dit kwart.

In het tweede kwart schoot Reeuwijk uit de startblokken. Jolene wist voor het eerst een schot op de korf te gooien. Reeuwijk kwam steeds beter in het spel en het lukte om zo af en toe om aan te vallen en de bal naar elkaar over te gooien. Na een mooie assist van Flore kwam Sofie vrij voor de korf en wist zij het eerste punt voor Reeuwijk F1 te scoren: 4-1. Reeuwijk ging steeds leuker meedoen, maar toch was het Atlantis dat uitliep naar 10-1. Dat kwam met name doordat het verdedigen soms nog wat lastig was en af en toe een potje vrij schieten was voor Atlantis.

Via een mooie aanval, waarbij alle spelers een keer de bal kregen, wist Jolene op aangeven van Sophia de 10-2 te scoren. Uiteindelijk liep Atlantis nog uit naar 14-2. Maar zeker na de rust wist de F1 goed partij te geven. Ryan, met slechts één training in de benen, kreeg het speel ook steeds beter door en werd daardoor ook steeds meer in het spel betrokken.

Dat er uiteindelijk dik werd verloren was jammer, maar de tegenstander was duidelijk al een heel stuk verder. Je zag tijdens de wedstrijd al een enorme groei bij de kinderen en ze deden het als team heel erg leuk. Er werd hard gewerkt, iedereen werd in het spel betrokken en het plezier spatte er af en toe van af. Volgende week is de eerste thuiswedstrijd tegen SDO F1. Deze wedstrijd zal waarschijnlijk wederom leiden tot een dikke nederlaag. SDO is in de veldcompetitie ruim boven Atlantis F1 geëindigd en wist het de F1 van vorig jaar ook moeilijk te maken. Dit team is al 1,5 jaar bezig en waarschijnlijk al heel veel verder. Hopelijk is in de competitie straks de tegenstand wel wat gelijkwaardiger, zodat er nog veel spannende wedstrijden volgen.