Hoe is het nu met.. Iris de Vos

Danique Hoe is het nu met?

-HOE IS HET NU MET-

We mogen al een tijdje niet meer korfballen. We missen natuurlijk allemaal het spelletje, maar ook het contact met elkaar! Daarom hebben we een nieuwe rubriek in het leven geroepen: ‘Hoe is het nu met’, waarin leden van CKV Reeuwijk aan het woord komen. Iris trapt af en nomineert vervolgens een ander CKV-lid. Het zou dus zomaar kunnen dat jij binnenkort aan de beurt bent!

Naam en leeftijd?
Ik ben Iris de Vos en ben 27 jaar.

In welk team speel je?
Ik speel al een tijdje in Reeuwijk 1.

Wat voor werk/school/opleiding doe je en hoe gaat dat nu in Corona-tijd?
Ik werk als Blackbelt consultant bij de Vereende, een verzekeringsmaatschappij voor bijzondere risico’s. Als Blackbelt hou ik mij bezig met procesverbeteringen en verandermanagement. Dat doe ik nog niet zo lang, per 1-1-2021, maar bij de Vereende zelf werk ik wel al 4 jaar. Wat het extra lastig maakt, is dat ik al een jaar vanuit huis werk. Je nieuwe collega’s leren kennen en trainingen volgen online is toch een uitdaging.

Hoe, waarom en wanneer ben je bij CKV Reeuwijk terecht gekomen?
Ik kwam al bij CKV Reeuwijk toen ik nog een baby was. Allebei mijn ouders korfbalden (ze hebben elkaar ook op de korfbal leren kennen, mijn vader was de trainer van mijn moeder..) dus ik ben daar echt opgegroeid. Samen met Cirsten (Kwakernaak, red.) liepen we als kleine kleutertjes al langs de lijn terwijl onze ouders een wedstrijd speelden. Ik denk dat ik op mijn vijfde echt lid werd.

Heb je familieleden die korfballen?
Inmiddels ben ik de enige van die familie die nog korfbalt. Mijn ouders hebben heel lang in het eerste van CKV Reeuwijk gespeeld en mijn vader is zelfs nog een tijdje de voorzitter van de club geweest. Ook mijn zusje Eva heeft een tijd gekorfbald, maar die is in verband met haar studie geneeskunde gestopt. Mijn ouders komen nog wel vaak kijken! Mijn moeder is vaak drukker met de rosé-club dan met het spel haha, maar m’n vader geeft me in de rust dan altijd nog een paar adviezen mee of een steuntje in de rug. Vaak precies wat ik nodig heb.

Hoe blijf je fit zonder korfbal?
Ik ben eigenlijk altijd blijven bewegen. Ik wandel elke dag minimaal een half uurtje en volg daarnaast een online work-out programma, waarbij je 12 weken lang 5 keer per week ongeveer een half uurtje sport. Dat klinkt veel, maar als je er eenmaal aan gewend bent is het echt heel prettig.

Heb je nog andere hobby’s naast korfbal?
Ik hou erg van koken, wandelen met de hond, uiteten gaan (en wijntjes drinken), skiën en fotograferen.

Wat mis je het meeste aan korfbal?
De gezelligheid en het contact met mijn teamgenoten, maar ook zeker de wedstrijden op zaterdag.

Wat is jouw beste en slechtste korfbalkwaliteit?
Haha, dit is lastig. Maar ik denk dat mijn beste kwaliteiten mijn scorend vermogen en aanvallende drive zijn. Slechte kwaliteiten zijn kansen nemen op het verkeerde moment (al hoewel dat steeds beter gaat) en ik laat me soms opfokken door tegenstanders.

Heb je een vrijwilligerstaak binnen CKV Reeuwijk?
Ik zit in het bestuur met als hoofdtaak sponsoring en geef daarnaast op woensdag training aan de leukste meiden en Hidde van de B1.

Wat is je mooiste korfbalherinnering?
Weer zo’n lastige! Ik heb zo veel mooie herinneringen. Als ik er dan eentje moet kiezen, is dat het kampioenschap op het veld in 2017. We hadden toen een heel goed team staan. Volgens mij viel ik halverwege de wedstrijd geblesseerd uit met een enorme wond op mijn knie, maar de herinneringen aan die periode zijn goed. We werden toen het seizoen erop ook bijna kampioen in de 2e klasse in de zaal.

Wie nomineer jij?
Ik nomineer Annemieke Dijkstra!