Korbis F2 – Reeuwijk F1

Danique Geen categorie

Zaterdag 12 maart stond de topper tegen Korbis F2 op het programma. De Reeuwijkse koploper tegen de nummer 2. Bij winst zou Reeuwijk 3 punten los komen te staan. De wedstrijd was verplaatst van Waddinxveen naar Boskoop, omdat een gek in Rusland zijn buurland wil annexeren en de thuishaven van Korbis nu wordt gebruikt voor de opvang van vluchtelingen.

De wedstrijd was nog niet koud begonnen of het stond al 1-0 voor Korbis. Maar met slecht vijf seconden speeltijd was er echter nog alle tijd om terug te komen. En dat gebeurde! In zowel minuut 1 als 2 wist Nina de achterstand om te buigen in een 1-2 voorsprong. Reeuwijk bleef druk zetten op Korbis en via Bo en Lisa liepen de meiden binnen vijf minuten uit naar een 1-4 voorsprong.

Bij Korbis mocht toen de superspeler in het veld komen en even leek de wedstrijd te kantelen. Al snel maakte Lisa aan alle Waddinxveense dromen een einde door in één minuut 2x te scoren en Reeuwijk liep zodoende uit naar 1-6. In de blessuretijd wist Korbis nog wat terug te doen en met 2-6 begon de rust.

Vlak na de rust wist Lisa de 2-7 te scoren, waarna Korbis weer terug wist te komen tot 4-7. Dichterbij zouden ze niet komen want via 2x Esther, 1x Bo en 1x Nina liep Reeuwijk uit naar een fijne 4-11 voorsprong. Wederom in de blessuretijd deed Korbis nog wat terug en bepaalde de stand halverwege op 5-11.

Direct na de rust schoot Reeuwijk uit startblokken en kwamen ze via Esther op 5-12. Daarna volgende een Reeuwijkse kansenregen, helaas zonder doelpunten. Pas toen Elise van grote afstand op de korf gooide wist Reeuwijk weer een prachtig doelpunt te maken. Vlak daarna maakte Esther ook nog de 5-14. Korbis wist nu voor de verandering ruim voor de blessuretijd nog een doelpunt te maken en kwam nog even terug tot 6-14.

Het laatste kwart waren zowel de Reeuwijkse meiden als de Waddinxveners vermoeid. Korbis mocht weliswaar al de hele wedstrijd met een superspeler spelen, maar had daardoor geen wissels meer. Maar wel genoeg vrijwilligers om er even uit te gaan. Het gevolg was wel dat er aan beide kant in het laatste kwart minder werd gelopen en verdedigd. Gelukkig had Esther het vizier wel op scherp en ze scoorde binnen twee minuten 2x. Daarna kon Korbis pas weer wat terug doen. Esther was echter nog niet klaar met scoren en gooide er nog twee in het mandje. Uiteindelijk mocht Korbis de eindstand bepalen op 8-18.

Na deze wedstrijd is de stand in de poule als volgt:

Door corona is het een rare competitie. De F1 heeft nu al twee keer gespeeld tegen zowel de nummer 2 als de nummer 3. Waarschijnlijk zal niet de hele competitie worden uitgespeeld. Bij winst volgende week tegen RWA F2 kunnen ze dan ook kampioen worden. Kom daarom allemaal kijken op zaterdag 19 maart om 10:15 uur in de eigen Meerkoet en schreeuw ze naar het kampioenschap!