Kampioenswedstrijd Reeuwijk F1 – RWA F1

Melinda Jeugd, Wedstrijdverslagen

De kinderen en vooral ouders hadden er al dagen in spanning naar toegeleefd. En vandaag was het dan zover…de kampioenswedstrijd van onze F1. Er was een enorm hoge opkomst van fans voor de wedstrijd tegen RWA F2.

De trainsters Tessa, Emma en Elisa gaven nog even de laatste instructies en de wedstrijd kon beginnen. Na een rustig begin opende Nina de score en dat was het startsein om vol gas te geven. De tegenstander werd constant onder druk gezet om de bal te veroveren en dan snel de aanval te zoeken. Zodoende liep Reeuwijk al snel uit naar 2-0 en 3-0 door mooie punten van Esther. Uiteindelijk kwamen wij via de 4-0 en 5-0 van Esther bij het eerste pauzeblok aan.

Het 2e kwart van de wedstrijd verliep ook goed na een prachtige goal van Marius 6-0. Dat was de opmaat voor de tegenstander om een tandje bij te schakelen. Na een mooie goal werd het 6-1. De superspeler werd ook beter gebruikt en zodoende liepen ze de achterstand snel in: 6-2, 6-3, 6-4. De spanning was weer terug in de wedstrijd. Na een prima onderschepping werd Esther gevonden en maakte zij de 7-4.

Het 3e kwart verliep wat soepeler, de zenuwen hadden ze onder bedwang en door prima spel kwam de 8-4 van Esther al snel op het scorebord. Nina zorgde voor de 9-4, Esther de 10-4 en 11-4 en de 12-4 was van Nina en Esther maakte met 13-4 en 14-4 een einde aan een prima verlopen wedstrijddeel.

Het 4e kwart was powerplay en de 15-4 van Esther lag al snel in het mandje. Er waren nog 3 spelers zonder goal. Daar werd aan gewerkt. 16-4 Lisa, 17-4 Bo, 18-4 Elise, 19-4 Esther en het slotakkoord 20-4 Lisa. De penaltyreeks eindigde in 4-4.

Reeuwijk Kampioen!! Nadat de beker door Cirsten was overhandigd en de medailles waren uitgereikt, mocht het publiek nog even de handen stuk klappen nadat de F1 de winst kwam vieren met het publiek. In de kantine werd het kampioenschap verder gevierd met taart.