Reeuwijk 1- Korbis 1

Danique Wedstrijdverslagen

Op zaterdag 9 december 2017 stond de kraker tegen Korbis 1 op het programma voor Reeuwijk 1. Op het veld werd er met 1 punt verschil verloren. Het zou op papier een lastige wedstrijd gaan worden, Korbis heeft namelijk sinds begin veldseizoen nog geen wedstrijd verloren. Reeuwijk draait op dit moment een goed zaalseizoen en staat op de tweede plek, net onder Korbis.

De week voor de wedstrijd is er door het team besproken wat het plan van aanpak moest worden. Bij Korbis wordt er voornamelijk gescoord door de heren, voor Reeuwijk dus zaak om hen zo goed mogelijk uit te schakelen. Bij de dames lag de taak de aansteun eruit te halen en rebounds te pakken.

Reeuwijk begon goed en kwam al snel op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Coen Nuijten en Iris de Vos. Korbis wist er snel 2-2 van te maken, maar Reeuwijk wist hun spel goed uit te voeren en wist Korbis voor te blijven. Doordat alle spelers van Reeuwijk doelpunten maakten, was Reeuwijk heel gevaarlijk en was het voor Korbis lastig de voorsprong te pakken. Reeuwijk nam dus in de rust brutaal de leiding met een stand van 14-12.

Na de rust hadden alle spelers van Reeuwijk het gevoel dat de punten mee naar Reeuwijk genomen konden worden. Er werd nog beter voorverdedigd door de dames en de heren van Reeuwijk waren verdedigend nog scherper in de 1 tegen 1 situatie, waardoor doelpunten aan de kant van Korbis uitbleven. Daardoor bouwde Reeuwijk de voorsprong uit naar 8 doelpunten verschil en stond 22-14 voor. Dat was het moment dat Reeuwijk verslapte en Korbis terug liet komen tot 22-20. Door een schot van Jens Verdouw kwam er wat lucht en vervolgens wist Coen Nuijten de 24-21 en de 25-21 binnen te schieten. Vanaf dat moment ging het weer lopen bij Reeuwijk en wist het team de wedstrijd uit te spelen en een eindstand van 28-23 op het scorebord te zetten. De blijdschap bij Reeuwijk en de verslagenheid bij Korbis was groot. Op dit moment staat Reeuwijk gedeeld bovenaan met 8 punten, maar Reeuwijk heeft een beter doelsaldo.